27 oktober 2021

Het Harz gebergte

2 min read
27vakantiedagen.nl

Het Harz gebergte is een gebied in Midden Duitsland. Harz was voorheen een belangrijk mijnbouwgebied in Duitsland. Nu is het een 110 kilometer lang gebergte gebied. De omgeving is erg groen. Als je dus van natuur houdt is het Harz gebergte een leuk gebied om te bezoeken.

Wandelen

Het Harz gebergte is dus zoals eerder genoemd een leuk gebied om te wandelen. Er is veel te zien en er het gebied is omringd met natuur. Omdat er zoveel te zien is, zijn er verschillende routes die je kunt bewandelen. Binnen het gebied zijn er een paar dorpen waar je kunt overnachten als je hier meerdere dagen wilt wandelen. Doordat er zoveel te zien is, is het ook een aanrader om wat langer te blijven. 

27vakantiedagen.nl

Bezienswaardigheden

In het gebergte wordt nog gebruik gemaakt met stoomtreinen. Als jij naar boven op de berg wilt is het enige transport een stoomtrein. Er is maar een tunnel die jou naar boven leidt. Daarom kun je hier niet zelf naar toe rijden. Het is best wel een leuke ervaring om een keer met de trein naar boven te gaan. Het is geen intercity zoals bij ons in Nederland. Daar moet je ook niet vanuit gaan als je deze trein instapt. De trein brengt jou naar het hoogste bezoekbare punt. Dit wordt Brocken genoemd. Brocken staat ook bekend om zijn zendmast. Deze is alleen te zien als je bovenop de berg bent. Omdat hij zo hoog staat is hij vanaf onder helemaal niet te zien. Naast de zendmast zit er ook een weerstation. Het uitzicht wat je vanaf Brocken krijgt is adembenemend. Daarom is het ook echt de moeite waard om dit gebied te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *